långritt + genväg

Woho! Jag och syrran hittade världens bästa genväg :D hihi! va roligt! först red vi längs kraftledningen i ett skoterspår, kom upp rätt högt på ett berg och hade världens finaste utsikt! sen kom vi till en grusväg och hittade världens bästa genväg, den ska vi rida när vi rider till ilsbo i sommar!

Mobilkamera bilder.
Hela den långa vägen har vi ridit :)
image234


image235

image236

Glöm inte 20 års förfesten nu bara förresten!

Alla måste komma på den!

Ilsbo, Ilsbo, Ilsbo <-------------Ta er dit på lördag!

Jimmy Morfin 20 år <3 Grattis!!!

yeah! alla ska dit, party party!
image233

Läggdags

Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt i morgon, ska ju och visa upp mina bilder, hoppas att de kommer gilla dem, är faktist lite nervös. Men det kommer säkert att gå bra!

Såhär ska jag INTE se ut när jag träffar de  imorgon!
image232

20 års förfest hos Stefan och Ekki

Alla är välkomna på förfest hos Ekki och Stefan, vi ska fira Jimmy som fyller 20 år då :D
Så se till att vara där, vi kommer ha sjukt kul ju!
Alla MÅSTE komma dit!
Det är i Ilsbo, gå av bussen vid macken, sen ringer ni till mig eller Jimmy så förklarar vi resten av vägen!


Hjärtligt välkomna! 

hehe, jag, Jimmy och Ekki fular oss i studion för några år sedan :P
image229

jahaja

Nu fixade jag om lite, men det blir inte som jag vill. Vill ha headern större, men hur mycket större ajg än gör den i photoshop så blir den inte större när jag laddar in den här på min blogg, någon som vet vad ajg gör för fel???

Blocket kläder

Funderar på att beställa några kläder på blocket, vågar man göra det?
Men, jag menar, kolla priserna lixom! Visst, det är begagnat, men vadå, det behöver ju inte vara slitet för det. Hittade ett par jätte fina Fornarina jeans i min storlek som jag funderar på, å de kostar bara 200:- , lagom pris för min smak asså :P

image216

Muppar :D

Fråga mig inte vad vi gör, men roligt hade vi! :D

Jag och min söta Elina!
image215


<3

Jag älskar er och det kommer jag alltid att göra! Ni betyder så mycket <3

image214


Halens

Nu har jag fått min beställning från Halens, men blev lite besviken...
värvningspremien jag skulle få var slut och en av bharna ar trasig när jag fick den :/  Men den ska jag skicka tillbaka. ringde till de nu och de skulle skicka premien i maj när de får in flera. så det var ju bra i alla fall, men det är väldigt störande när man beställt saker och de är trasiga när man får hem dem.


Amerikanska pannkakor

japp, håller jag på och lagar Amerikanska pankakor till mig och Andreas, Malins kompis. Ingen annan ville ha mina utsökta pankakor :/ eller Jimmy sover så han är förlåten, men Malin är vaken och vill inte ha! hur kan man tacka nej till något så gott? :P

muhu!

Jag ahr lagat lunch helt själv :P haha! gjorde råstekt potatis med morötter och lök, gräddfils sås och sen tog jag lite sill till det. Det var helt okej, men inte nåt sådär jätte gott.  Nu är jag sugen på typ fil å flingot eller nåt, ska käka det också tror jag :)


neej! nu måste jag jaga hundar... malins galenpanna hoppade nyss på ytterdörrens handtag så att dörren öppnade :/ dumhund!

image213

hhahahhahahahha

image212

God morgon!

god morgon, god morgon!

Nu ska jag se om jag kan hjälpa mamma med ny designe till hennes hemsida, sen ska jag och syrran ut och rida Turbo och Warrax, det ska bli nice :)

Sen när jag kommer in måste jag kolla igenom vilka bilder jag ska ta med till kommunen, ska träffa en tjej där på fredag och visa mina bilder och säga hur jag vill ha det med dom, hoppas de kommer gilla bilderna bara!

Förresten, någon som vill skänka en Nikon D80 till mig med några bra objektiv och stativ??? Snälla! Vill ju ha!!!

Har förresten hittat födelsedagspresent till både syrran och Jimmy nu, så nu är jag nöjd!

Godnatt!

Ska försöka tvinga mig isäng nu så jag orkar upp i någorlunda tid imorgon. Vill inte sova bort hela dagen.

Avslutar denna kväll med en muppad bild :P haha, den bjuder jag på! ser ut som jag ahr ojämna ögon och världens kortaste nacke:P

image209

Saknar!

Jag saknar min älskling! Kommer inte få sova med honom på hela veckan för han jobbar :( eller jag kan sova hos honom, men han börjar jobbet 07.00 och ajg orkar inte gå upp så tidigt.
Det är så sjukt tråkit att sova själv, jag vill ju ha min Jimmy brevid mig när jag ska sova annars kan jag typ inte somna ju!

muhu, vill ha honom här nu! Men får sova med honom på fredag i alla fall!!!

Älskling för typ 3 år sedan
image206


Älskling på Gulan battlet i vintras

image208


mums!

image205

Vill ha! Den här parfymen luktar sjukligt gott!

Ugglan Ugglesson har jag träffat

Japp, nyss, eller aa för ett atg sen när ajg var ute och körde Franse så hörde jag något hoa i skogen en bit bort och tänkte att det borde vara ugglan som jag hörde för någon natt sen ( sover nämligen med fönstret lite öppet) och väckte Jimmy så att han också skulle höra den, men han kommer inte ihåg att jag väckte honom :P haha!
Men i alla fall, sen fortsatte jag köra och mitt i en gran ovanför mitt huvud hoade någon väldigt högt, det var en kattuggla :D det var roligt men lite kusligt, var ju helt ensam, eller hade ju franse, men ingen annan männiksa och jag är sjukt mörkrädd. Men det var kul ändå, har inte hört någon uggla här uppe förut, i åkersberga hade vi en uggla som bodde på en liten kulle framför vårat hus så då hörde man ugglor ganska ofta.

image204

önska mig lyckatill :)

Nu ska nämligen jag och mamma till Hudik och jag ska leta present till Jimmy. Ska försöka hitta på något riktigt bra, får se vad det blir!
Han är ju så dum och säger inte vad han önskar sig!
Galda Hudik får lov att ha en bra present någonstans. Annars får det bli Sundsvall på fredag.

Pankakor

Malin gjorde pankakor, det var gott! :)
Jag lite arg,.
Puckohunden har nyss käkat upp min rosa favorit penna!
Sen vet jag inte vad jag ska köpa till Jimmy i födelsedagspresent.
Jag vill åka till Gotland och ta med mig min häst dit i sommar.
Jag vill ha pengar.
Jag vill inte att det ska vara hög åldersgräns på ett ställe jag vill till.
Jag vill ha sommar.
Det snöar här.
Jag vill inte vara förkyld.
Jag vill hitta på något roligt.
Jag vill ha körkort.
Jag vill ha körkort för tungt släp så jag kan köra 2 hästar i en transport.
Jag vill ha en hästtransport.
Jag vill vara miljonär.
Jag vill ha ett ridhus.
Jag är inte på så bra humör idag :P


God morgon!

Nu har jag nyss käkat frukost så kommer syrran in från en springtur och ska börja med lunsch :P tror jag ska sno lite av det hon ska laga så slipper jag gå in och käka igen om en timme, blir nämligen hungrig på engång på morgonen hur mycket jag än har käkat till frulle. Vi ska ut och rida och då är det jobbit att vara hungrig, får se om hon lagar något gott :)


Hjälp!

image201

Tänkte berätta om en sak som var väldigt läskit ute i Skeppsdal där vi hade hästarna. Det är nämligen där så bodde en psykist sjuk gubbe plus att han var alkoholist.

Han har jag och Annele blivit jagade av en gång nrä vi var ute och red, vi red förbi hans gård och ut från tomten kom han springande och vrålade och skrek åt oss, vi galopperade iväg men han genade över sin fårhage och kom ikapp, men tillslut insåg han att han inte skulle ha en chans som vi hade hästar. Det var sjukt läskit.

En annan gång när jag, Linda och Malin var i stallet så kom han körandes på fyllan och parkerade sin bil bakom stallet, vi blev livrädda som han är sjuk i huvet så vi kutade och gömde oss bakom ett uthus. Vi såg hur han gick ur bilen och in till en annan man som bodde bakom stallet, där stog han och vrålade en stund, sen satte han sig i sin bil igen och körde ner på stallplanen, gick in i stallet och gapade och skrek, sen satta han sig i bilen igen och körde en vända på gården, vi var livrädda att han skulle se oss, vet inte vad han hade gjort om han hade hittat oss. Vi satt och ringde pappa på jobbet och han försökte ringa polisen. När pappa fick tag på polisen så sa de att de skulle skicka en bil. Men vi satt där och det kom ingen polis. Pappa ringde flera gånger och de sa varige gång att de skulle komma, men inte kom dem. Pappa var på jobbet som var långt därifrån så han kunde inte komma så snabbt heller och Kicki som äger gården avr inte heller hemma. Så där fick vi sitta livrädda i tre timmar tills pappa kunde komma och de där dumma poliserna kom aldrig!
Jag tror att de inte ville komma för de är rädda för honom, de har sagt förut att han är bland de obehagligare att göra hembesök hos, då har de på sig skottsäkra västar och hela munderingen.
Det läskigaste med honom är att han har vapen fast han inte får.

En annan gång när vi var ute och red i skogen så hörde vi någon vråla bakom oss, då var det också han som gick där med gevär och allt, då blev man inte lite rädd om man säger så, så då smackade vi på hästarna i full galopp hem mot stallet.

Sen har han gjort en rad andra sjuka saker så folk har fått flytta med poliserskott från hus de har hyrt. Men jag kan inte skriva allt. Blir ju mörkrädd här hemma i skogen när jag tänker på det!


Ställen jag bott på

De två första åren i mitt liv bodde jag i Österskär i Åkersberga:

image190

i ett av de här husen bodde vi då
image188

I den här lekparken lekte jag
image189

Efter det flyttade vi till det här huset i Storhagen om också ligger i Åkersberga:
image191

När jag var liten lekte jag i blandannat den här lekparken i storhagen :) Blåa lekparken
image192

Sen för några år sedan flyttade vi till Älgered i Hälsingland, det var jobbit och inte alls roligt. Men nu trivs jag ganska bra men kommer flytta tillbaka till Stockholm så småningom.

image193

Bilder från våran gård där vi bor nu:

image194image195
image196image197
image198image199

Om jag ska välja vart jag trivdes bäst så är det i Storhagen i Åkersberga. För jag kommer inte ihåg så mycket av när jag bodde i Österskär. Men Storhagen är ett toppenområde i Åkersberga och där har jag bott längst i mitt liv, kanske därför det käns som att jag trivdes bäst där. Men jag är ju faktist uppvuxen med alla de männikor som bor där och jag trivdes sjukt bra med hela miljön. Här uppe i norrland trivs jag också men det är en väldig omställning från att ha bott i Stockholm. Men en av de sakerna jag verkligen gillar här är att vi har ett eget stall två meter utanför huset, och då menare jag verkligen två meter. Så nära har jag och det är skönt. I Stockholmhade jag en mil till stallet, det avr lite jobbit ibland, men det var en sjukt fin gård vi stallade in hästarna på, den låg ute vid vattnet i Stockholms skärgård.


Jimmy fyller 20 år :)

På lördag fyller min älsklings Jimmy 20 år :D Det ska firas i massor! Har kanske en idé på en bra present! Får se vad det blir. Men för den som vill hänga med ut och festa på lördagkväll och fira Jimmy så är det bara att hänga med!

Nu kommer han kunna köpa sånt laglit även i Sverige! :P Party party ska det bli på lördag!
image185

påsk

Nu är påsken typ över. Vi har haft massor av folk här hela helgen, det har varit roligt :) Men jag är förkyld och det är jobbit.
Snart ska hela familjen in till hudik, mamma, malin och antonio ska gå på prommenad där och ajg och pappa ska övningskörs, måste ju träna så jag får mitt körkort snart! Vore så underbart att ha det asså!
Idag är det sjukt fint väder här, hade egentligen heller velat gå ut och rida en långritt med syrran. Men men, måste träna och pappa åker ju till sthlm och jobbar i morgon som vanligt och då har vi bara en automatbil kvar hemma och den ska jag inet övningsköra så mycket med.

muhu vad jag är trött. Nu ska jag gå och rita med Antonio istället för att sitta här :)

Här har jag ritat av Malins bebis Naschido
image184

Sjukt kul!

Gårdagen var sjukt rolig! tänk att jag hade roligt på en gymnasiefest :P haha, brukar mest tycka att det är yngre folk där inne, men igår var det jätte roligt!
Först käkade vi tjejer middag, spelade ölspelet, sjöng lite singstar och umgicks, riktigt mysigt! Sen åkte vill till Stadt och dansade loss ordentligt! kul kul!  Jimmy och Martin kom också dit men var inte så mycket med dem för de var tråkiga och vägrade att dansa :P
Jag var föresten världens klantarsel också. Lämnade in min jacka och betalade med en hundring (det kostar 20:-) och gick därifrån utan att ta pengarna jag skulle få tillbaka :/ så himla muppad! Kom på att ajg glömde att ta pengarna typ 3 timmar efter att jag lämnat in jackan, så det kändes ganska meningslöst att gå och säga till. Men när vi skulle hämta ut jackorna så sa jag till tjejen jag hade betalat till att jag inte hade fått några pengar tillbaka, vet inte om hon kände igen mig och kom ihåg att ajg bara hade gått eller om hon litade på mig, men fick i alla fall tillbaka mina 80:- så det kändes väldigt bra. Hon var jätte schysst som gav tillbaka det fast det var flera timmar sen jag hade betalat in.

Men men..

Idag så har jimmy varit här, sen åkte han hem och då gick jag och syrran ut i stallet, syran red och jag körde, håller på att bli sjuk så jag orkade inte rida. Men shit vad det är kul att köra travhäst asså, går så himla fort :) Så häftigt att sitta bakom ett djur som springer så!!!

Ideal Du Gazeau. Det är en väldigt stor och känd travhäst som är farfar till Gazeau Action som vi tar hand om :)
image182

några av våra hästar, Först Araben Warrax, sen varmblodet Gazeau och sen nordsvensken Grim, visst är Gazeau lik sin farfar?!
image183

okej

ok, mitt hår blev inte så fult som jag tyckte igår. Nu i dagsljus ser det ganska bra ut i alla fall som tur är, så nu kommer jag vara halvblond ett tag i alla fall. Färgade även min hårförlängning lite igår, det fungerade ganska bra och Malin är hos Anette och färgar sin utväxt nu så då får hon köpa med sig lite mer blekmedel så jag kan färga resten av hårförlängningen! Bilder på mig och mitt hår kommer upp sen, men nu sitter ajg i pyjamas, osminkad och ofixat hår, så bilder får det bli sen när jag är lite mer iordningjord :)

Fan!

Nu ser mitt hår typ, aa FULT ut!!! Å jag vågar inte bleka det mer som jag redan har slitet hår :/ Har gjort en massa ljusa slingor, men är inte nöjd alls. Jag passar mycket bättre i mörkt hår. Så nu måste jag in till hudik i morgon och köpa färg :( jag orkar inte!!!! Jag som bara ville vara hemma i morgon och fixa lite med bilder å sånt innan kvällen. Men nu blir det inte så. Vägrar att gå ut å festa med ett hår som jag inte är nöjde med!
Någon som vill sponsra med mörkbrun hårfärg? :P

Färgar håret.

Får se hur det här kommer sluta :S hahah, fick i alla fall nyss hem en annan färg som jag köpt av Annette, världens bästa frisör :D Hon är här så jag lär vell få något tips på hur jag ska kunna få min hårfärg som jag vill ha den så småningom! Så här vill ajg att det ska bli sen! Men det lär evll ta ett tag innan man kan få ett jättemörkt hår så ljust.

image181

Lista snodd av Amanda :)

Dagens låt: Dia psalma- luft
Dagens frisyr: utsläppt
Dagens smink: foundation, puder, solpuder, mascara, eyliner
Dagens klädsel: Svarta Fornarina jeans, vitt linne från HM, en röd kofta från Gina och svarta Converse skor
Dagens händelse: Mail från kommunen, de vill träffa mig och se mina bilder!  :D 
Dagens vill ha i allmänhet:  Pengar och körkort
Dagens materiella vill ha: Kläder, skor, en egen digital systemkamera
Dagens beroende: GODIS! och mobilen.
Dagens tråkigaste: Att jimmy inte hade träning men vi kunde ändå inte träffas för det går inga bussar så sent!
Dagens köp: inget, har varit duktig!
Dagens mat: Bakpotatis med grönsaker och dippsås.
Dagens mående: Bra, men trött.

Båtluffnigen 2006, blande det absolut bästa stunderna i mitt liv!
image180

Interraila

Någon som vill med och interraila i Europa i sommar? Jag tycker att det vore sjukt kul att tågluffa. Tänk dig att inte behöva planera vart du ska åka utan du kan bara åka dit du känner för. Kollade nyss på sj:s hemsida, ett interrailkort som gäller i hela Europa en månad kostar ca 3000- 4000 kr.
Åhh! jag vill åka nu! Fatta vad underbart, jag som verkligen älskade båtluffningen vi gjorde förra sommaren i Stockholms skärgård, fatta då vad jag hade älskat att luffa igenom europa!!!
Jimmy och jag ska göra det så fort vi kan och har råd! Det är bara så! Någon som ska med? :)

Förresten, läste på internationella interrail sidan om Sverige som resmål, skrattade rejält när ajg såg vad det hade för bild om sverige, en bild med människor som sitter i en båt och kollar på speckhuggare som simmar i vattnet och spetsiga berg med is och snö på i bakrunden, fattades bara en bild med isbjörnar i stockholms innerstad! :P

haha, roligaste bilden om Sverige!
image179

hehe!

Ny hårfärg?

ja, jag ska kanske fixa ny hårfärg, har haft min hårfärg ovanligt länge för att vara mig nu... tror faktist inte att jag har haft samma hårfärg så här länge sen jag gick i typ 4:an eller nåt.
Funderar på att bli lite ljusare, vore roligt att prova något nytt. Jag älskar Nicol Richis hårfärg på den här bilden, sånt hår vill jag ha!!!


image177


Choklad fondue

japp, just ni sitter jag här och lyxar till det med lite chokladfondue och en kopp te. Så himla gott asså!
Var jätte godissugen och letade igenom skåpen och hittade lite choklad, tog fram chokladsmältarmaskinen som jag har fått av mormor. Verkligen gott och lätt med smältsaken. Om ni ska göra smält choklad någon gång så måste ni prova att hälla i lite cornfakes i den och äta varmt, så himla gott :D

Min helg

Det har varit en sjukt kul helg asså! Först spontangrejen till sundsvall och i lördags på fest hos en i Jimmys fotbollslag som fyllde år. Var jätte trött i lördags och hade inte sådär jätte lust att festa igen, hade ont i huvet för jag var så trött i början av kvällen och ville hem, men senare blev det roligare och jag kände mig inte lika trött längre.
Så då var det riktigt trevligt, kul att träffa lite ilsbo människor igen :)

I dag så har jag fått mail från en på kommunen igen angående mina bilder. Jag ska träffa henne någon dag och visa bilderna och så ska vi se hur vi vill göra med dom. Vore väldigt roligt att få med bilderna i reklamen om hästnäringen i nordanstigs kommun.
Måste även prata med PO om mitt projekt och att jag antagligen kommer ha bilderna till det här istället. PO är en av våra fotolärare, har egentligen Meta som handledare på mitt projektarbete, men har inte fått tag på henne på jätte länge, så ajg får snacka med PO istället.

image176

Naschido som miniliten i studion i skolan!

Sundsvall -spontant!

japp, nu sitter jag, jimmy, madde, ewa och karin hemma hos Erik. Det började med att vi på fotolektionen snackade om att det vore kul att åka till Sundsvall och shoppa lite. I bilen påväg hit så kom vi även på att vi ville gå ut i sundsvall, men ingen av oss hade partykläder med oss, inte festskor heller. Sen kom vi ju även på att vi inte skulle kunna komma hem på något sett, så först ringde vi martin och frågade om han var på festhumör och villa ha fem pers sovande i hans lägenhet i natt, men han skulle jobba med sitt projektarbete i helgen så han kunde inte, så då ringde Jimmy till Erik, han var på att gå ut å vi kunde sova hos honom.
så sen var det bara att åka Sundsvall runt och shoppa ny outfit till alla, även jimmy!! det var sjukt kul med en sån här sponta grej asså! så nu ska vi förfesta och sen vidare ut i sundsvall :D

Godnatt!

Godnatt allihopa! nu ska jag sova fast jag inte är trött, men börjar tidigt i morgon så ajg måste gå upp 05.30 :( Jag hatar när man behöver gå å lägga sig tidigt och gå upp tidigt, hela min dygnsrytm blir fel då! Jag är som piggast på dagen om jag har gått och lagt mig runt tolv eller ett och går upp åtta eller nio, det är helt klart det bästa om jag vill vara som piggast! Men men, det går ju inte alltid så det är bara att bita ihop.

Dia psalma

måste bara se de när det kommer till sundsvall, det är bara så!!! eller hur Malin!?

de är så sjukt bra!

http://youtube.com/watch?v=-3AUniD0orw

Bilder

japp, är hemma och har projektdag och fixar med alla mina bilder. Var tänkt att ajg skule skicka in de till en bildbyrå, men nu har jag fått ett erbjudande om att få bilderna publicerade på kommunens hemsida, de håller på med ett projekt om hästnäringen i Nordanstig och behöver hästbilder :D Så nu har jag mailat lite frågor till dem så får vi se hur det blir :)

Linda!

Pratade nyss med Linda som är hemma och hälsar på några dagar innan hon åker tillbaka till sitt nuvarande hem Spanien :) Det var jätte roligt att prata med henne ! Synd bara att jag inte kan ta mig ner till Stockholm nu och hälsa på henne, det hade varit sjukt kul att träffa henne innan hon åker tillbaka.

hehe, här sitter vi i limosinen påväg till Hard Rock Café, hahah å helt muppade ser vi ut också!image173

Här står våran chauför med limosinen och väntar på oss :D sjukt kul vi hade den kvällen!
image174

Jimmy och Linda utanför våran limosin image175

Norge!

Elina ringde nyss, hon pratade om att jobba i norge i sommar!! versta bra som man tjänar mycket pengar. Funderar starkt på att hänga med henne dit om hon åker, fatta va nice! hennes kompis ska jobba där som servitris å kommer tjäna 40 000:- i månaden!!!!

jag å elina i norge asså! fatta va kul det skulle vara! eller ja, framförallt bra för ekonomin!

Norge!

Elina ringde nyss, hon pratade om att jobba i norge i sommar!! versta bra som man tjänar mycket pengar. Funderar starkt på att hänga med henne dit om hon åker, fatta va nice! hennes kompis ska jobba där som servitris å kommer tjäna 40 000:- i månaden!!!!

jag å elina i norge asså! fatta va kul det skulle vara! eller ja, framförallt bra för ekonomin!

Jag är på dåligt humör

å ajg vet inte varför... kanske är vädret. Blä. jag vill hitta på något roligt, något nytt!
Jag vill interraila i europa, någon som vill med mig? Jimmy? men det kan man inte göra nu... eller kan kan man vell, men det är ju roligare att göra det i sommar. Men jag vet inte om jag kommer att ha råd. har ju inget jobb. Men aja, det löser sig vell med allt, orkar verkligen inte söka något jobb. Jag tar det som det kommer. Det som är det jobbiga med att söka jobb är att ajg bor i skogen. Kan liksom inte bara ta vad som hällst så länge jag inte har körkort... men men.

Någon som vill med mig till Sundsvall och shoppa skor föresten???

Längtar tillbaka

När det är sånt här väder längtar man verkligen tillbaka!

image160

image161

image162

image163

image165

image167

image168

image169

vet inte hur jag ska göra...

Känner mig lite dum mot min älskling nämligen, han vill att jag ska komma till honom ikväll och jag vill också komma till honom, men jag vet inte om ajg orkar... kolla vädret liksom, vet inte om jag har lust att gå till bussen, stå å vänta på bussen och sen gå ner till jimmy i ösregn. Eller det är värt det egentlige för att få vara med honom. Men det är ett till problem, jag kommer inte hem i morgon, ska nämligen inte till skolan, har tagit ut projektdag. Så jag vill hem i tid och hinna fixa med mitt projektarbete, måste redigera bilder och sånt.
Men jag vill till dig älskling, men vet inte om jag orkar :/ aja, ska tänka lite till, bussen går ju inte förrens om en timme i så fall.


Vi en kväll i Bulgarien
image159

jahaja!

idag har det varit isigt och halt ute, tråkit! Går inte att gör någonting... Men jag har haft en trevlig kväll i alla fall, Naela har varit här och käkade middag med oss, sen stannade hon lite till och vi snackade massor om allt möjligt :) det var roligt!

Sen så saknar jag min Jimmy!   image157

jusdet, Josse ska kanske komma till mig på påsklovet :)

image158

Lill stugan

Ja, här kommer det lite bilder från lillstugan. Men som sagt, den ska renoveras i sommar å sen ska jag bo i den tills jag kommer på vad ajg vill göra med livet och vart ajg vill bo.


Här är huset från. Utsikt från mitt nuvarande rum :)
image143

Det här ska bli kök, nu står det mest en massa prylar här inne.
image144 

Köket + min gamla säng, har ju stugan som förvaring just nu.
image145

Diskbänken
image146

resten av köket
image147

ser in i köket från hallen
image148

Hallen och dörren in till det som ska bli badrum
image149

Ska bli badrum, pappa har redan börjat renovera för nåt år sedan innan Catta dog. Det var ju hon som skulle bo här från början, men när hon dog så hade ingen av oss lust att fortsätt just då med renoveringen.
image150

Den blivande övervåningen. Den ska isloeras klart sen måste vi hugga ner skorstensstocken och skorstenen för det läcker in vatten där och de är för gammalt får att renovera, måste göra helt nytt i så fall.
image151

Utsikten från ett av fönsterna
image152

Skorstensstocken och resten av rummet
image153

Utifrån, behöver målas och fixas där med, men det får bli senare.
image154

Uppe där måste jag och Jimmy försöka hugga ner skorstenen som den läcker vatten.
image155


I kväll har jag och familjen delat på den här goda annanasen!
image156

Lill stugan

Japp, den ska jag och mamma försöka göra iordning i sommar, sen ska jag bo i den :D bara jag får någon med mig, håller på att få Jimmy dit ;) Men om inte det går kommer jag att tvinga syrran att bo där med mig, kommer inte våga bo i den själv! :p haha, det spökar ju i den!
Men det kommer bli nice, ska bara få pappa att bygga klart avloppet till det som ska bli badrumm, sen kan jag och mamma börja fixa där...
Kommer ha ett stort kök, badrum med dusch och en stor övervåning som kommer vara vardagsrum/sovrum :D Hoppas bara att det kommer bli så att vi fixar den! Övervåningen behöver isoleras och fixas, sen måste man upp på taket och hacka bort skorstenen, och det kommer inte att vara det lättaste, men det ska fungera!
sen ska jag inreda och måla :D det kommer att bli så fint!
Men det kommer nog ta ett tag att renovera den och vi ska inte börja förens i sommar, men det gör inget. Kommer kännas skönt att få nåt eget där jag kan bo tills jag kommer på vad jag vill göra med livet och vart jag vill bo sen..
Men funderar på att gå en trav KY-utbildning på två år nere i nyköping, men då ska man ha minst ett års erfarenhet av att ha jobbat i travstall, så jag kan ju passa på att försöka få den erfarenheten här hemma då.

Ska ut i lillstugan och fota i morgon så alla kan se mitt lilla renoverings objekt som förhoppningsvis kommer bli så fint!!!

Varför?

Hur fan kan man vara emot invandrare? Kan någon förklara för mig?!

Vad har de gjort för fel? Dom är vell precis lika mycket männiksa som oss.. å varför ska man ens säga vi och dom? Är inte alla männiksor "vi"?

Jag blir då arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen när folk kommer med en massa dumma argument de inte ens kan grunda på något. Jag blir alltid lika arg, jag borde inte diskutera invandrarpolitik med de folket som hällst vill att det bara ska vara vi svenskar i sverige, det får mig bara på dåligt humör och jag blir bara ovän med de jag diksuterar med. Det slutar altid med att jag tillslut ger upp och går därifrån och är förbannad. Jag brukar aldrig bli så arg som ajg blir när folk har emot andra människor utan en endaste anledning!!!!!

jahaja

Min slädsele til Franse har pajat!!! Märkte det idag när jag skulle köra släde, bröstan hade låssnat från ena sidan av selen :( aja... kommer bli dyrt att köpa en ny, men jag måste ju ha en! Tur bara att det inte var den dyra specialsydda selen som gick söner, då hade jag grinat ihäj mig! eller kanske inte riktigt, men nästan! arg å less hade jag blivit i alla fall.

Idag fyller Jimmys mamma 40 år så vi har avrit där på lite födelsedagskalas, det vatr roligt :)

sen har jag kommit på lite planer för min framtid, eller inte emd jobb å sånt, emn vart jag ska bo i alla fall ett tag framöver :D Å det känns bra, om inte jimmy bor där med mig tänker ajg tvinga syrran att göra det, är för feg och för sällskapssjuk för att bo ensam!

Jimmys mamma.. Grattis på födelsedagen!
image142

Skidor :)

Idag har vi varit i backen med släkten och åkt skidor, blandes och bräda :)
Det var roligt men dåligt före, benbrytar vallar överallt... men det var nice ändå !
Var där med mamma, pappa, Malin, Antonio, Isabelle, faster, farbror, två kusiner, kusins fru och barn.

Min söta lilla syssling Stella :)
image137

Min andra syssling Sebbe och mina syskon Antonio och Isabelle
image136

Favorit kusin Bellen!
image135

Älsta kusinen Chrille och hans dotter Stella
image138

Chrilles fru Jossan, farbror Kalle och pappa Danne ( hehe, tror att pappa bränt fingret! )
image139

Mupp Mikaela
image140

Syrran Malin knalin filijalin!
image141

Sen verkar det inte som att mamma och faster Heidi har fastnat på någon bild :/

Sjuk trött

Nu är jag sjukt trött. är trött i hela kroppen, i typ alla muskler. Jag och Malin har nämligen ridit långritt idag! Det var underbart, länge sen nu som man kunde rida ordentligt som det har varit så halt.
Men det märks verkligen att ajg inte har ridit så mycket den här vintern, känner mig så sjukt otränad, kommer nog ha världens träningsvärk i morgon :/ men aja, det är det värt. Det är en skön känsla i kroppen nu att vara trött i alla muskler, jag hoppas att jag kommer kunna somna på ängång sen, det var det länge sen jag gjorde, har alltid så sjukt svårt att somna.  Men men, nu så börjar jag en ängång med mitt nya liv, måste nämligen börja träna mina armar lite, märkte att ajg inte har en enda muskel på dem och det blir jobbit efter sådär tre timmars ridning och hästen fortfarande är galen och får nåt ryck och vill sticka iväg ;p Nu menar jag inte att jag sliter och drar i honom, jag menar bara att ajg är så otränad så de blir jobbit när han ligger på lite gran en längre stund även fast han inte är stark :P haha... jaja. ni kanske fattar. jag ska i alla fall börja med lite armhävningar!

En bild på min Franse när vi tävlade i norrhälsninglands hästrally :D vi kom 2:a den gången!
image134

kallt och snö

ja, det är vad det är ute nu. var nyss ute och red Turbo med Franse som handhäst, red 1.3 mil. det var jobbit som Franse var galen och bara ville springa före Turbo plus att det snöade massor och jag blev dyngsur!
Men men, nu är jag inne i värmen igen i alla fall :)

Ikväll kommer min faster, farbror, kusin och fru och barn, deras kompisar och sen Jimmy hit, det ska bli roligt att träffa alla tycker jag.

I morgon ska jag kanske åka skidor i Hassela, men jag vet inte om jag har lust, känner inte för det just nu i alla fall. Men jag kanske hinner ändra mig till i morgon.


Utsikten från vårat fönster för några vintrar sen.
image133

RSS 2.0