Fotograferingar

Idag har jag fotograferat min käre systeryster!








Fotograferingen som jag gjorde förra söndagen:








Beslutsångest!





Vilken färg på håret???

Elina!!!!

Du åker ju snart din mupp! jag kommer ju att sakna ihjäl mig efter dig. Men vem vet, jag kanske kommer och hälsar på dig i Thailand.
Jag har förresten glömt att berätta om när jag var nere hos Elina förra helgen. Jag kom ner 19.30 till centralen och åkte därefter direkt hem till Elina för att göra oss redo för party! Vi visste dock inte vart vi skulle festa som det inte verkade hända speciellt mycket och ingen av oss hade lust att gå ut på krogen och slösa pengar, vi kände mer för en gammal vanlig hemmafest. Vi cyklade hem till karolia efter ett tag och tänkte dra vidare till tommys som vi inte hade så mycket bättre för oss, men det slutade med att vi hamnade på en trevlig hemmafest ändå, det var roligt, har alltid så sjukt kul med mina tjejjer ;)
men på vägen hem så hittade vi en man i diket med en cykel över sig, då var klockan typ 03.30. Vi stannade och Elina frågade hur han mådde, han sa att han hade ramlat för att trottoarkanten hade vägrat att flytta på sig :S
Vi hjälpte honom upp och sa åt honom att leda cykel hem som han var så himla full och han sa att han skulle göra det, men när vi cyklade iväg och hade kommit en bit så hoppade han upp på cykeln ändå, men då ropade Elina till honom:
-MEN LED CYLKEL!!!! 
Då hörde vi hur hans bromsar tjöt och han hoppade av. Hahha, Elina har pli på karlarna ;P

Söndagen tillbringade vi på hästryggen när vi väl orkade ta oss upp och ut. Där i skogen träffade vi på en ytterligare muppad man som sprang för livet när han fick syn på oss. Oj oj vad et finns udda människor.
På kvällen kom josse över och vi satt och myste i Elinas underjordiska bastu och badade i poolen, så härligt!
och på måndagen så blev det lite shopping och sen hemresa.

Jag kommer sakna min Elina nu när hon beger sig iväg till Asien i tre månader.


Jag funderar på att bli brunett igen.

Fotograferandet igår

Det gick över min förväntan! Bilderna blev jättebra tycker jag!
Jag fotograferade tre brorsor, deras mamma ville ha bilder på dem alla tre tillsammans.
Jag fotograferade även deras bil och den älsta brorsan med hans flickvän.
Jag gillade bilderna och alla gjorde sig väldigt bra på bild. De ville inte ha de där klassiksa skolfoto fotona och jag tror att vi lyckades.
Gud vad jag älskar att fota, jag ska verkligen bli fotograf, så är det bara!
här är en av bilderna på bilen. men det är porträttbilderna som blev bäst, men de vill jag inte lägga ut innan jag vet om det är okej för dem. Men dem blev bäst, bilar har jag ju aldrig fotat förut, men man ska inte vara feg för att prova något nytt!


Objektiv

Nu har jag köpt ett objektiv till... det är superbra!!!! men nu är jag pank, jag ligger 80:- back på kontot och har inga kontanter + att jag är skyldig mamma och pappa 13 000 :-  sen förut.ojojoj, hur ska det här gå?
Men pappa var med när jag köpte det och han tyckte att jag ska lägga ner pengar på ett bra objektiv som jag kommer kunna använda till fotojobb istället för att snåla och köpa ett billigare som inte alls är lika bra, och han har rätt, med tiden kommer jag tjäna på det här objektivet, jag behövde ju kompletera mitt 70-210mm så nu blev det ett orginal nikon 18-70mm. Ska ut och provfota det lite mer på lördag, har inte hunnit ikväll som jag kom hem när det var mörkt, men har fotat lite inne och det verkar så bra!
Ska avbetala skulden till mamma och pappa också så det är lungt, men tills det blir lön så kommer jag inte kunna göra någonting som kostar pengar så det blir till att sitta hemma hela helgen :P om det är någon som vill hålla mig sällskap i min ensamhet så är det bara att titta förbi :P

Sälja bilder :D

Fotograf

Nu har jag fått en förfrågan om att några vill köpa rättigheter till att använda några av mina bilder i en folder som kommer vara på Jordbruksverkets hemsida, kommunens hemsida och en europeisk plattform som är ledande i Europa.
ååh, hjälp, klart jag vill det!!! Men nu måste jag prata med PO, min gamla fotolärare hur man går till väga och hur mycket jag ska ta betalt mm. Tur att jag har PO att fråga, jag har ingen aning om avtal, priser och sånt när det gäller så stora grejer.

Oj oj vad roligt! och på söndag har jag ytterligare två fotojobb som kommer bli så kul!





två bilder som jag fotograferade när jag var pressfotograf i
Globen under Stockholm International Horse Show.


Studiofoto som jag tagit på min bästa vän Josefin Larpe.


Porträttbild på min käre syster


Varför?

jag förstår inte, man blir så förrvirrad. usch, varför är världen så ond? det kommer vi nog aldrig att få reda på.
Det är så många jag kännder som har gått bort de senaste åren, någon genom sjukdom, någon genom olycka, någon genom överdos, någon genom misshandel, någon genom mord, någon genom självmord. Varför? Om jag ska vara ärlig så känner jag ingen som dött för att den blivit gammal, det är sjukt, av mitt 19 åriga liv så är det bara unga vänner till mig som försvunnit ifrån mig. Det är inte rättvist, men världen är inte rättvis och den kommer nog aldrig att bli det.
Nu är det en av mina nära vänners vän som gått bort, även fast jag inte kände dig så gör det ont, tycker så synd om de som blev lämnade här!

Stockholm imorgon!

I morgon efter jobbet så sätter jag mig på X2000 ner till Elina, kommer till centralen typ 19.30 och har jag tur så hämtar Elina mig med bilen där imorgon :) sen blir det party! Jag, Elina och förhoppningsvis Karolina ska festa loss, det är vi bra på, ellerhur tjejer? :D Får se vart vi hamnar, kul ska vi ha iaf!
Men nu måste jag sova, ska upp tidigt i morgon.

Länge sedan...

det var länge sedan jag skrev här sist, har haft fullt upp, jobbat massor och nu ska jag käka middag och sen kommer Ebba så jag hinner inte skriva nu heller :P

.

MARKNADEN
Igår så blev jag och Jimmy hämtade här hemma av Martin som tagit körkort i förrgår, GRATTIS!!!
Vi drog in till hudik för att kolla läget på marknaden, Jimmy vill dricka öl och man får inte ha med sig alkohol in på området så han gick till Omen istället och jag och Martin gick ett varv och köpte remmar och marknadsnougat, vi kom fram till att det verkligen inte är kul längre att gå runt där, vi kände oss gamla bland alla lossas fulla 13 åringar, haha! Men vadå, marknaden är ett måste, det är liksom en tradition man inte kan bryta!
Efter ett tag gick vi till Jimmy, Omen och Micke som satt på Texas och drack lite, där var det trevligt men efter ett tag beslöt vi oss för att ta ytterligare ett varv på markanden, men det var inte mycket roligare den här gången heller så vi crousade runt en sväng med bilen för att sedan åka hem typ vid tolv, så det blev en tidig kväll, men det var riktigt roligt att träffa er igen.

Den första tiden efter jag fyllt 18 och började gå ut kommer jag alltid att förknippa med de här grabbarna, gud vilka roliga kvällar vi haft tillsammans :D

galna som vanligt


Hittat mina favostövlar igen!!!

Nu har jag köpt mina favoritstövlar igen, köpte ett par nästan likadana förra året men som var jätte billiga och i jättedålig kvalitet, men jag älskade dem! Men sen pajjade stövlarna, eller ja, de blev helt utslitna som jag hade dem på mig i princip varige dag i skolan under hösten,vintern och början av våren.
Men nu hittade jag ett par nästan likadana men av märket Ten Points som är ett väldigt bra märka med bra kvalitet på skor, de jag köpte är äkta skinn, vilket gör dem ännu hållbarare och jag lär kunna ha dem i några år.
Så jag är glad, för skönare fina skor får man leta efter.


Ten Points-SkoKompaniet i Hudiksvall 1250:-
Men jag lovar, det är värt pengarna! Man kommer kunna ha dem flera år.


Jag köpte även de här snyggingarna men till ett betydligt billigare pris,
de var nämligen nedsatta med 70%

Pumpus AndreaKamp-SkoKompaiet i Hudiksvall 105:- (70%)

Äntligen har jag haft råd att shoppa lite, det känns bra efter att ha levt på ingenting i flera månader.

Kändisar i affären!!!!

Japp, idag hade vi en kändis i skoaffären, hon handlade fyra par skor av oss :)
det var Maria Lundqvist och hennes man.
Hon berättade för mig hur man kunde göra hus av skokartonger och visade hur man skulle ställa dem och att man kunde tapetsera innuti dem och göra lossasmöbler av tändstickaskar, sen kunde ett litet gosidjur flytta in i dem!
Hon berättade det för hon sa att hon brukade ta hem kartongerna till sina barn för de gillade att leka med dem, då sa jag att jag kanske borde ta hem kartonger till mina småsyskon och då berättade hon precis hur man skulle göra.
Lite roligt, ellerhur?



RSS 2.0