Hästrallyt del 1

Ja ni, nu är hälsingslands hästrally dag 1 avklarad efter en del strapatser och oväntade händelser.
Allt började jätte bra tills vi kom till en jobbig stenig skog och märkte att vi hade fått punktering på vagnen, NEJ! Shit! vad gör vi nu? vi är mitt i urskogen i Hassela och har ingen aning om hur man ska kunna förklara vägen för pappa så han ska kunna hjälpa oss. Så då började våran vandringsfärd, vi gick och gick och gick...
efter ett tag kom det en station som vi som tur var klarade galant, men de kunde tyvärr inte hjälpa oss med våran trasiga vagn, så det blev till att fortsäta vandringen...
Efter en lång väg så kom vi äntligen fram till fikastället där en jätte snäll människa försökte ringa någon som kunde hjälpa oss, men ingen kunde. Men funktionärerna sa att det kanske tog en halvtimme eller 45 minuter att gå den sista biten till mål, så vi tänkte att vi skulle klara det och skulle precis fortsätt vandringen när några killar som körde en fin tinker sa till oss att det var alladels för långt att gå, minst en mil till. Shit vad gör vi då?
De här killarna försökte hjälpa oss att komma på hur vi skulle göra, de hade en stor vagn så vi skulle få plats att sitta och ha Franse som handhäst, men vagnen då? Han kan ju inte springa över en mil som handhäst med en punkterad vagn efter sig.
Men då kom några till räddare i nöden, några med två stora arbetshästar och en stor flakvagn, de sa att vi kunde lägga upp vagnen på deras vagn och det gjorde vi, tack och lov!
Så vagnen fick åka med dem och vi åkte ner med de andra killarna och Franse fick springa bakom.

Vad skulle man göra utan alla dessa snälla människor?
Tack för all hjälp vi fick under dagen!





Party :D

Nu ska jag lägga upp lite bilder från i onsdags när jag och Josse var ute å festade :D
Josse har precis åkt hem och vi har haft en toppen vecka, har varit så kul att träffa min bästis igen :D















Josse!

Min underbara Josse är och hälsar på mig, hon kom hit i söndags och stannar den här veckan :D det är så roligt!!!
Vi har känt varandra sen vi var små och är typ som syskon :D

Den här veckan har vi varit fotonördar :D :P Josse har också en Nikon, fast en D70, så vi har varit ute och fotograferat massor, sjukt kul. Så ikväll när vi ska ut å festa ska vi vara pressfotografer .P hahahah! och i natt ska vi fota nattbilder i hudik, det ska bli nice! Det är så roligt med någon som har samma fotointresse!!!
oj, vad jag svamlar en massa nu, hahah... men aja.... Nu ska vi hitta på något roligt så ni vet.


Arabiskt fullblod

Nu har jag varit och provridit arabhingsten två gånger, han är underbar!!!!!
Jag ska nästan helt säkert ha honom nu. Tandläkaren skulle bar komma ut och kolla hans tänder först.
Men han är helt underbar att rida och har världens skönaste gångarter :D
Plus att han är sjukt SNYGG!





Fotograf: Josefin Larpe

NIKON D200

Jippe jippi jippi!!!!! NU har jag en Nikon D200... en proffskamera!!!

Whoh!!! Vet ni hur himla överlycklig jag är eller!!!!!
Så sjukligt bra kamera!!!
Fick massa pengar i studentpresent till en kamera och skulle köpa en Nikon d80, så hjälpte min farbror mig för han känner en kille som importerar kameror från USA så de blir mycket billigare.
Men när Kalle ringde honom så frågade den här killen om jag inte ville köpa hans Nikon D200 som var till salu istället, så sjukt himla bra!!!
Bara kamerahuset hade kostat 14 000:- när han köpte det från USA förra året men jag fick köpa det för 7000:-, halva priset :D sen fick jag köpa ett jätte bra nikon teleobjektiv till för bara 800:-  , asså, vet ni hur himla lycklig jag är eller??? Nu har jag en egen proffskamera!!!
Bilderna blir så himla fina och färgerna återges exakt!!! Har fotot 400 bilder på två dagar nu :D :D :D
Nikon D200 säger jag bara!!! Om ni ska satsa på en bra kamera, satsa på att köpa den då!


Jusdet. Igår innan jag och pappa åkte hem från sthlm så åkte vi förbi min mormor och morfar för att överaska dem för morfar fyllde år och han visste inte ens att jag var nere i sthlm. så det var jätte kul.
Och en sak till som var jätte kul var att min syssling var hemma från Kina med sin son som bara är två månader gammal. Det var jätte kul att träffa dem, har inte träffat min syssling på typ tio år för han bott i kina.
Mormor och morfar har byggt världens finaste hus!!!!! så sjukt fint! ska lägga upp bilder sen!

Världens sötaste! Min sysslings son.
Min sysslings son

Hemma

Nu är jag hemma efter en underbar tid med mina underbara kompisar Elina och Josse. Vi var ju och båtluffade i sthlms skärgård, det var meninegnatt vi skulle vara ute tills imorgonbitti... men vi åkte ju ut till finnhamn tidigt på måndag morgon, det var jätte mysigt och vi ställde upp vårat tält på en fin plats vid vattnet... sen vandrade vi runt önoch ahde det jättemysigt, Vi lagade jätte god lunsch i våra stormkök, pankakor!!! :D haha, det funkar i stormkök faktist. Sen på kvällen så gick vi och la oss ganska tidigt i tältet och låg å snackade. På natten vaknade jag av att det var lite kallt och klädde på mig mjukisbrallorna och tjocktröjan, emn sen så sov jag gott :D
dagen efter så var vi kvar på finnhamn ett tag sen åkte vi till Grinda. där käkade vi lunch och det blåste och var kallt och regnade lite, så då beslöt vi oss för att avsluta våran luffartur :p haha, vi som skulle vara borta i 4 dygn :P
Men men, vädret passade inte. så vi åkte hem till elina, och ajg kan säga att efter ha åkte kommunalt i rusningstrafik med världens största vandrarpackning och tält å hela köret och sen gå upp för drakbacken, då är man varm!!!!
så då passade det väldigt bra att slänga sig i Elinas och deras jättestora jättefina pool som det var 25.5 grader i, så underbart!!!
Sen idag så har vi varit och handlat lite, hälsat på underbara Ploj och kattungarna och bara varit, mys mys!


Bilder från veckan kommer sen.

Studenten!!!

Nu känns det verkligen bra!!! Vi var och uppvaktade Martin på hans studentmottagning i Bergsjö nyss, vet ni hur jag längtar nu tills i morgon när vi också får ta studenten! det ska bli så underbart :D
Men jag har vrkligen fullt upp nu. Har fixat för studenten hela dagarana nu och i morgon firas det, på löradg är det bal och söndag åker jag till sthlm för att båtluffa med Elina och Josse :D:D:D

Nu ni!

Nu ska ni få höra, eller iaf ni som är hästintresserade och läser min blogg.
Min Turbo som jag har nu är ju väldigt stor och jag känner att han är lite för stor för mig. Jag har ju tänkt att satsa på att rida distansritt med Naela och vill därför gärna ha en arab. Men araber är dyra och jag kommer inte ha råd att köpa någon. Men ajg gick in på bukefalos och hittade en som skulle lämnas ut på foder. en liten hingst, den skulle hällst användas inom avel coh distansritt. och ett stort pluss var att den står i gävlebors län.
Jag ringde henne som äger honom och det visade sig vara hästmassören som vi haft på våra hästar förut, det var hennes hingst, han är jätte vacker och jätte trevlig, vi var nämligen och hälsade på honom för några år sedan.
Han står i harmånger som inte alls är långt här ifrån så vi ska och titta på honom ikväll :D

Men sen kommer det som är lite jobbit, jag kan ju inte ha kvar turbo då, men då har jag tänkte att lämna ut honom på foder för jag kommer inte klara av att sälja honom.

så ser min hästframtid ut förtillfället.

studenten!

Snart tar jag studenten, på fredag rättare sagt, det ska bli så himla underbart!!!!!
och allt strul som var igår har löst sig nu så nu är jag lycklig :D
Sen så saknar jag min jimmy, han jobbar ju hela veckorna nu :( men det är bra att han är duktig till skillnad från mig som inte ens har orkat söka jobb än.
Sen så har jimmy köpt världens finaste kostym till balen och slipsen och de matschar min klänning :D Vi kommer vara så fina tillsammans, hoppas jag på iaf :p haha!
Har även fått min tid för håruppsättningen lite framflyttad, nu ska jag sätta upp håret kl 11.30 istället för 11.00. Men jag fattar verkligen inte varför balen ska vara dagen efter studenten, vill de att man ska vara helt död på balen eller?
 spec när man måste upp i tid för att fixa iordning allt. Men men.... man tar bara studenten en gång i livet :P

Nu ska jag sova.

Godantt!

None

så sjuk arg!

fy fan, de har förstört min dag!!!!!!
fick nyss ett samtal ev en lärare som sa att de hade sänkt mig i foto, vadå, det kan de inte komma och säga nu???
Fhillipe har sagt att jag ska få MVG på betygssamtalet... men tydligen tycker Meta och PO att jag bara ska ha VG, men de har ju fan inte ens varit med på lektionerna och sett hur mycket jag har kämpat!!!!!!
FY FAN!
Jag frågade Phillipe vad jag låg på, då sa han: mellan VG och MVG, men om du gör om den här bilden får du MVG. Jag gjorde om den och han tyckte att den var bra.
De kan ju fan inte sänka mig nu, nu när vi redan har slutat!!!!! de ska ju säga sådant innan så man kan göra något åt det!!!!
De får vell inte ens sänka en nu? Vi har ju redan haft betygsamltal och allt.
Shit, jag kommer inte vara rolig att prata med för dem nu, jag kommer inte ge mig!!! jag kommer inte ge mig förens jag får MVG, aldrig!!!! fy fan asså vad jag är arg, det kanske märks??
Om det hade varit något annat ämne hade jag inte alls brytt mig på samma sett, men jag har ju faktist valt foto/film för fotots skull, jag ska söka vidare till fotoskolor och hela köret!! pluss att jag har kämpat sjut mycket och tagit över 300 bilder till skolan det här året. Jag har fixat så att jag fick gå in i Globen som pressfotograf till mitt projektarbet, jag har haft möte med kommunen angående att de vill ha mina bilder, jag har haft mina bilder publicerade i tidningen, en jättestor bild på hela förstasidan och en jätte stor i mittuppslaget!!!!!
jag har stått i aula och redovisat inför sjukt många människor om vad jag har gjort.
Jag har redigeratoch fixat över 100 bilder.
Jag har gjory en reklambroschyr till mamma och hennes kollegors företag, jag har fotat hästar åt en travtränare, jag har fotoat en doberman i studion, jag har gjort så jävla mycket och så kommer de och säger att de sänker mig!!!
Jag får samma betyg som Jimmy som typ inte gjort någonting eftersom han inte gillar foto. inget illa mot dig Jimmy, men jag vet att du också tycker att det var konstigt.
blä!!! Min dag är förstörd!!!!!

Det brinner!

Alla har säkert hört/sett på nyheterna om den jättestora skogsbranden i Hassela... Nu ser men rök över hela bergen hemmifrån oss, men som tur är så blåser det bort från oss så vi får hoppas på att det inter kommer att sprida sig hit, sjukt läskit!
Mamma pratade med några vi känner uppe i skogen i Hassela idag, och när de skulle sova så var branden på bergen mitt emot dem, så de hade sätt hur träd efter träd fattade eld och de sa att det hade varit som att ha en glödande sol som lös in i sovrummet, men branden var en bit ifrån dem och det blåser bort från deras gård också som tur är!!!
Det här rökmolnet ser man hemifrån oss just nu:

image368

Varmast i Hudik!

haahahhahahahahhahah Norrland  hade varmaste dagen i Sverige hittills i år!!!
De sa nyss på vädret att hudiksvall har haft den varmaste dagen i sverige för iår, underbart! och jag kan säga att det kändes, supervarmt och underbart!

Varmt!

Det har varit så underbart varmt här idag! +30 grader i skuggan... och jag somvar avis på de som åkt utomlands, men idag ångrar jag inte att jag var hemma, för det har varit en underbar dag!!!!
Jag och Malin åkte till Naela vi 10.45 och efter ett tag kom även Ebba. Vi har legat och solat och badat på Naelas och deras brygga hela dagen. Jag har även tagit årets första dopp, underbart, det var 17 grader i vattnet.
Jag hämtade även min baouta luftmadrass som jag och Naela flytit runt på.
Sen hade Naelas mamma lagat världens godaste sallad till oss som lunch, mums!!
jag kom hem nyss och det är fortfarande +30 grader ute :D

SOMMAR!!!!!!

image367

RSS 2.0