Jobbat

Nu har jag jobbat min andra dag på sko kompaniet. Det är ett ganska bra jobb faktist, tiden går fort och det är skönt.
Men man får lite ont i fötterna av att stå hela dagen, måste försöka hitta ett par riktigt bra skor att ha på mig.
ne, blä... jag är inte på skrivhumör just nu. Ska fixa en hemsida till mitt blivande företag istället :D ;D
Mamma ska hjälpa mig att regga ett företag också, det jobbiga med allt sådant är att det kostar pengar!!!!

varför är jag uppe?

Nu är jag sådär igen som jag alltid blir på kvällen, för trött och seg för att orka gå upp och göra mig iordning. Det är jobbit, man har egentligen lust att gå och lägga sig, men det går inte för man orkar inte.
Hur kan man egentligen vra för trött för att sova? jag kan iaf. Eller jag vet inte om det är för att jag är för tröttf, men jag är iaf för seg i kroppen för att orka resa mig upp och gå ut och ta in min lilla sköldpadda från sin utebur och sedan går upp och borsta tänderna och göra mig iordning för att sen lägga sig i mitt kokheta rum. Jag vill ha typ 15 grader när jag sover och i mitt rum just nu är det 27 eller nåt :/
jaja, jag kanske borde ta mig i kragen och fixa allt nu?
Men det vore mycket lättare om Jimmy hade varit här, jag hatar att sova själv. Jag sover mycket bättre om jag sover med någon än om jag sover ensam. Jimmy kom hit!!! :P
En av katterna kanske får hålla mig sällskap istället, Vincet brukar gilla att sova i mitt rum, då slipper jag känna mig helt ensam iaf :P


Snacka om ute dag!!!

idag har jag varit ute från kl 10.00 tills nu för typ 22.00, och det känns i kroppen, man blir sjukt trött av det :P
Innan jag kom in nu var jag ute med syrrans Doberman och vi plockade blåbär och han skällde ut en joggare, det är sånt vi sysslar med här i skogen. Tror att joggaren blev lite rädd när han helt plötsligt hörde vrålande skall innifrån skogen han sprang förbi, Naschido är ju inte direkt en liten hund längre, han börjar närma sig en maxad hane.
Just nu sitter lilla gulliga kattbebisen Vincent på mina axlar, han älskar att ligga och sova på folks axlar och bara ligga och spinna, men ibland ger han än akupunktur också, det är mindre skönt! Kattklor i ryggen :/


Bra hårprodukter!

Jag har köpt ett nytt balsam nu från en frisör i hudik, det verkar jätte bra. Det är mot frissit hår vilket jag har och hoppas på att det här balsamet kan hjälpa mig att få bort.
Jag älskar verkligen dessa frisörschampoon, mitt hår blir så sjukt mycket bättre av dem en de billiga schampoona, vissa kanske tycker att jag är galen som lägger ut så mycket pengar på sånt, men en flaska räcker i ca 3 månader då de är väldigt dryga, så det blir inte dyrt i längden ;) Pluss att jag är kräsen hur mitt hår ser ut, smakar det så koster det.


Matrix sleek look 125 :-


Schwarzkopf BonaCure 125:-


Jag har fått JOBB!!!!!!!!!

Woho vad jag är glad! De ringde mig idag från sko kompaniet där jag sökt jobb, de undrade om jag vill jobba där ihöst för de behöver folk då och det är klart att jag vill!!!!!!!
Jag ska dit och provjobba på lördag och lära mig hur allt fungerar :D Äntligen kommer jag få lite pengar igen !!!
Jag har sånt sjukt bra flyt, första jobbet jag söker i hela mitt liv får jag, det känns väldigt bra och väldigt roligt! Jga har ju jobbat förut, men mest "eget" med ridläger... sen lite fotojobb då ajg sålt lite bilder och sen jobbat i globen några år under Stockholm International Horse Show... men ingen sånt här jobb, så det ska bli roligt.

Varför?

Varför sitter man uppe vid datorn hela kvällarna?
Jag gör oftast ingenting viktigt vid den, utan jag sitter bara och fördriver tid. Man kollar runt på samma sidor om och om igen, går till någon blogg ibland och hoppas på att någon kanske har uppdaterat.
Vad är meningen med det? Varför blir man beroende av det? För det går ju inte att bara gå ifrån den och försöka göra något annat såhär på kvällen, det slutar ändå med att man sitter här igen.
Sist när Linda var här så satt vi här i typ 8-9 timmar, varför? Vi märkte inte ens att vi suttit så länge. Vi kände oss lite tragiska när vi kom på att vi hade kunnat åka ner till arlanda, ta ett flyg och hunnit komma fram i ett annat land på den tiden vi satt vid dator. Vilket liv, vad gjorde man på kvällarna innan bredbandet?

Crousing i Hudiksvall

Min, Malin och Jimmys kväll blev inte riktigt som vi hade planerat. Vi skulle ju på Badrocken i Gnarp, men när vi kom dit så såg vi bara folk som var i typ 13 års åldern så vi kände inte för att betala 200 spänn i inträde.
Så istället begav vi oss av till lilla Ilsbo till Jimmys fotbollslags lagfest, hmm... egentligen tjejförbud där :P hahah! Men det var lungt att vi var med, så m nördiga var de inte som tur var.
Runt 22 tiden så kände vui för att dra in till hudik istället, med det gick ingen buss så vi betsällde en taxi istället.
Det var mycket folk i farten i hudik som det var crousing så det avr helt ok att gå runt där lite på kvällen, roligare en att bara sitta hemma iaf :)

Muppen Malin


Dennis, Jimmy och Akki


Jag, vet inte hur jag lyckades se ut :P


haha söta grabbar! Akki och Dennis


Nu fick även Jimmy vara med och hålla handen och gå å sjunga en massa :P


Hudik med Naela

Idag har jag och Naela först tränat lilla Ali Zafir, han var jätte duktig, vi tömkörde honom i skogen och Isabelle red med på Grim. Efter det så red vi en sväng på warrax och turbo och sen drog vi in till Hudik, jag säkte lite jobb och sen kollade vi på lite kläder.
Jag hittade ett par leggins och ett midjeskärp på Gina, det var versta rea fyndet, det kostade bara 10:-, sådana priser älskar arbetslösa jag! Men när vi var i hudik tog jag även tag i jobbsökandet lite gran, ska in i morgon igen och träffa en människa, hoppas! Men det var andra som hade sökt också, men jag får visa min bästa sida och hoppas på att de väljer mig!
Jag ska även skicka in ett CV till en annan grej i Hudik i kväll, ringde dit, men han jag skulle prata med var på semester men kommer tillbaka på måndag, men de tyckte att jag skulle skicka CV:t till hans mail ändå.

Så nu hoppas jag på att ajg får ett jobb!!! Nu är jag less på att inte ha så mycket pengar.



regning Svensk sommar...

Varför kan inte sommaren bli bra någon gång?
Ikväll så åkte jag och Jimmy in till Hudik för att köpa middag att ta med oss ut till havet och sitta och mysa i kvälls solen och kanske ta ett kvällsdopp. Men inte blev det någon kvällsol inte, det var fint när vi var inne i hudik och Jimmy köpte en pizza och jag en cesarsallad, vi tog med oss maten i bilen och åkte ut till havet, men där var det mulet.
Vi käkade våran middag och precis när vi var klara så började det att regna så det blev varken ett kvällsdopp eller mys i solen...
Jaja, det är sånt man får leva med när man bor i Sverige.


Jag är en prickigkorv!

Japp, det är jag. Jag och Isabelle har nämligen hjälpt min faster och farbror och kupat deras potatisar ikväll och knotten såg oss som två vandrande buféer, jag hatar de små krypen!
Det var sjukt varmt även fast det var kväll så efter att vi jobbat klart så sprang jag och Isabelle ner till forsen och tog ett kvällsdopp, det är så underbart! Jag älskar att kvällsbada! Sverige är verkligen underbart på sommaren de dagar då det verkligen är sommar.

Min morgondag ska bli härlig, först börjar jag dagen med att jag och mamma åker in till hudik, ska följa med mamma som skulle handla en massa saker. När vi åker hem, om Jimmy slutat jobbet då, så ska jag hoppa av hos Jimmy och sen ska han och jag in till hudik igen, vi hinner ju inte ses så mycket i veckorna nu när han jobbar så mycket, så vi tänkte passa på att hitta på något som vi båda är ledig i morgon eftermiddag/kväll, vi hade tänkt att köpa pizza och åka ut till havet och sitta där och äta och ha det mysigt, antagligen åker vi ut till maln.

massa onödigt babbel hehe, men vet inte riktigt vad jags ka skriva asså.

eller jo, en sak!!!
Ett barn frågade mig idag:
- Mikaela, snusar du?
jag svarar förvånat:
- Nej, det gör jag verkligen inte! Varför skulle jag göra det för?
barnet:
- för det ser ut som du gör det tycker jag! både min mamma, pappa och syster snusar!

hmm.. hur ska jag ta det? inte som en komplimang iaf! hehe..

Lördagen, party party!

Min lördag var en toppen kväll alltså, det var sjukt trevligt och roligt. Jag och Jimmy började kvällen med att laga världens godaste kyckling. Efter middagen så drog vi hem till jimmy och fick sedan skjuts in till hudik, men först stannade vi till i ilsbo och hämtade Ekki och Emmelie som också skulle med oss till Tomas.
  Hos Tomas var det mycket folk och vi satt och snackade och körde ölspelet, roligt roligt. Sen kom Martin och hans kompis Tommy från Sundsvall till hudik för att festa lite med oss, så då gick vi för att möta dem och satt på möljen en stund och käkade pommesfrites innan vi begav oss till Stadt.
   Utanför Stadt så träffade vi Carro och Madde, om de fixade dit folk så skulle de tydligen få gå in gratis, tror det var därför, så då kom vi in utan att betala något, nice! Spec eftersom jag inte har några pengar.
Inne på stadt träffade vi även Anniina och Marcus, det var roligt att se dem igen :)
   Sen så är det ju så att de dumma nattbussarna har slutat gå hela vägen hem till mig så min stackars mamma fick hämta mig i Bergsjö. Martins kompis mådde inte så bra påvägen hem, stackarn! Jobbit att åka buss då.
Förresten så vill jag, Jimmy och Martin bo kollektivt i Stockholm sen, någon som hänkar? :)

Ölspelet


John kommer ut ur garderoben ;P




Ölspelet, söta Emmelie!


haha, muppad bild :P


haha, tror jag inte har någon normal bild på oss från den kvällen :p


Ekki, Ölspelet.


haha, snygg min Jimmy! Vattenpipa.




Zafir

Nu har min lilla Zafir kommit hit. Han blev min idag, jag pappa och Naela tog ju med oss transporten och åkte till Sveg för att titta på honom och köpa honom och ta med honom hem om allt kändes bra.
Snacka om att jag föll för den lilla söta 2.5 åriga arabvalacke, han är ju så sjukt söt och underbar att hålla på med!
Vi kollade honom, kollade vetrinärbesiktningspapprerna och longerade honom, efter det var det inget svårt beslut så nu är han min :D
just nu är han lite fuxaktig men kommer bli skimmel med åren.












party party!

oj oj oj, hur ska jag orka med morgondage? Jag som är en riktig sömntuta! Jag är sjukt morgontrött, spec nu när man vridit på dygnet. Ikväll ska nämligen jag, Jimmy och Martin till Tomas som har flyttfest, han ska nämligen flytta :(
Men det ska bli kul att träffa honom igen, vi har inte träffat honom sen skolan slutatde.
Det jobbiga är att jag måste gå upp vid sju imorgon för vi ska åka kl 08.00 och kolla på hästen, men det tar ju ca 3-4 timmar med transporten dit så jag kanske kan sova i bilen, men jag brukar inte kunna somna.
En sak som är ännu jobbigare är att nattbussen inte går hela vägen hem till mig längre och jag måste ju hem i natt som jag ska upp så tidigt, så min stackars mamma måste hämta mig i bergsjö kl. 02.00.
BLÄ! jag vill ha körkort!!!
Jag funderar på att ta med mig kameran dit, det vore kul. Men vet inte om jag vill ha med systemkameran, måste nog ladda batterierna till den andra istället.
jaja, det ska bli sjukt kul med fest ikväll iaf, jag är på partyhumör!

haha, snygga miner jag och Josse gör! inne på toan på Bockarna :P

:(

Al Ain fick åka hem igår för det funkade inte med våra hästar, han jagade Atlas och försökte betäcka honom hela tiden, Stackars Atlas höll på att bli våldtagen och tack vare det blev Al Ain så stressad av det kunde vi inte ha honom innne i stallet och knappt gå med honom. Det var jätte jätte synd för jag gillade verkligen den hästen, vi skulle ju tävla tillsammans ju!!! Men fungerar det inte hästarna imellan så går det ju inte, iaf inte när vi inte har mark för en fjärde hage.
så tråkit. Men man vill inte att någon skadar sig så det var det bästa.

Så nu frågade jag syrran om jag får tävla warrax nästa år istället. Vi har sagt till Naela att hon ska få tävla honom iår om hon vill om hon inte hittar någon egen. Men till våren ska Warrax och jag försöka ta oss ut på tävlingsbanorna och jag hoppas verkligen att Naela hittat en häst då för jag vill tävla med henne, det kommer inte vara så kul att tävla och träna ensam, hoppas hoppas hoppas att hon också kan tävla med mig då! :D Hon och jag är ett sånt bra team.

Idag när jag satt och kollade på hästnet så hittade jag en arab för 10 000:- , det är sjukt billigt, visserligen är han unghäst, 2,5 år, men unghästarna brukar ligga på mellan 20 000-30 000:- och de vuxna ligger mellan 30 000 - 50 000:-
Så jag ringde på honom och han verkar bra och hon vill ha iväg honom fort som hon inte kan ha kvar honom, så jag, pappa och Naela beger oss iväg till Sveg med transporten på söndag och tittar på honom, om han verkar bra ska jag köpa honom och ta med honom hem då, så jag hopps på det! Spontana Mikaela, jag vet! Men vad ska jag göra då? jag vill ha en egen häst att tävla med så småning om, så medans jag tävlar Warrax så kan jag rida in och träna den här.

jaja, nu ska jag sova och hoppas på att jag får med mig Jimmy också, verkar som att han fastnatframför Tv:n.

nehe

ingeting fungerar nu.,... vad är det som kronglar???? test inlägg.

Pictures

Här kommer det tre bilder från i måndags, en på Jimmy och hans brorsa Ante, en på Busan och en på Troja:




Ny header

Nu har jag gjort en ny, kanske inte direkt världens snyggaste, men den får duga ett tag.
Funderar på att lägga in lite bilder från igår när jag var hemma hos Jimmy, fotade hans hundar endel, de är ju så söta!

Hudik, övningsköra, äta

Nu ska jag mamma och Isabelle åka in till Hudik, jag ska övningsköra lite, sen ska vi kolla efter en bärbar dator.
Jimmy kommer in lite senare och ska kolla på lite kläder, det är inte alla gånger Jimmy vill shoppa. Efter det åker jag och Jimmy hem till hans mamma i forsa och ska äta där.
Jimmy och dem har köpt en stor studsmatta hemma hos hans pappa :D Jag måste dit och hoppa någon dag, det är ju så kul och bra träning!

Funderar på att ta med mig kameran. Vill fota, men har inte haft någon insperation när det inte har varit så fint väder, men idag lyser solen lite då och då.

Jag Älskar min kamera!


Nikon D200 är sjukt bra så ni vet! Om ni ska köpa en digital systemkamera, köp en sån! Den är ganska dyr, men det är värt det, jag lovar! Trodde inte att man skulle märka så stor skillnad mellan den och D70s, men det är sjukt stor skillnad!

dagen idag.

Började dagen med att Jimmy fick skjutsa in mig till tandläkaren för det hände nåt muppat med min tand, den ilade så mycket så jag varken kunde äta eller dricka. Men de hittar inget fel på den, det kan kanske vara att visdomständerna trycker på och då kan det ila, ska få en remiss till hudiksvall och röntga hela munnen och se om jag behöver ta bort visdomständerna, uscha! Men men...

Sen gick jag till Anette och klippte mitt hår, precis när vi  nästan var klara och Anette höll på att föna mitt hår så ringde Malin till mamma och sa att vi var tvugna att skynda oss hem för Warrax hade sprängt staketet för han blev jagad av Al Ain och men han sprang igenom det på fel ställe, han kom nämligen in i hagen där Turbo står, så då blev han jagad igen stackaren! Men det gick bra och nu får inte warrax gå i samma hagen som Al Ain, det är så onödigt att riskera att det händer något.

Efter det käkade jag lunch och sen kom de som ska ha Turbo och provade lite olika sadlar på honom, men ingen passade tyvärr. Men vi bestämde att han antagligen flyttar till dem i helgen, min lillbebis ska flytta hemmifrån, det kommer bli lite sorglit, men han kommer få det bra där.

och nu har jag varit ute och ridit med Annelie. Idag var Al Ain mycket mera hingstig när vi red än vad han var igår, han höll på att hoppa runt lite då och då och skrek lite och småpratade mycket, men vi jobbar på det, han var duktig ändå, bara man är bestämd så fungerar det.

Man kan ju sammanfatta min dag som en hästdag :P

Al Ain



Hur kan en häst stå så här? hehe! Vet inte riktigt vad han gör på den här bilden :P


Jimmy och jag

Ikväll har jag och min älskling varit och bastat och badat vid barrtjärn. så underbart! Jag älskar att basta och sen kasta sig i det kalla vattnet, så himla skönt! Vi bastade till typ 00.00 sen åkte vi bil en sväng, jag körde också lite uppe i skogen :P det var kul, jag vill ha körkort NU!
Sen när vi kom hem gjorde jag amerikanska pannkakor som vi vräkte i oss. Men min lilla Jimmy är ju lite kvällstrött och gick och la sig efter att vi hade ätit klart, men jag är en nattuggla och kan inte gå och lägga mig så tidigt när jag är ledig.



Al Ain

Nu har den vackra Al Ain kommit hem till mig, han är så fin och vi har än så länge släppt ihop honom med Warrax, snacka om snäll hingst, de har inte bråkat någonting. Han är så fin och verkar ha ett toppen psyke.

Al Ain och Warrax

Hittade bilder från midsommar



hittade några bilder från midsommar, har helt glömt bort att en skriva vad jag gjorde då.
Först så var vi här hemma och var vid hembygdsgården och dansade runt midsommarstången och lyssnade till tre ögon i bäcken, blev lite förvånad när jag såg att Johan från våran parralellklass var där och spelade, i Älgered liksom :P
efter det hade mamma och pappa fest uppe på logen med massor av kompisar och jag, Jimmy, Martin och några Ilsbobor drog till mellanfjärden, där var det massor av ungdommar och några gamla sura tanter och gubbar.
Träffade många roliga männiksor och jag och Emmelie sprang runt och hade kul :)
Åkte hem någon gång på natten, Jimmy körde, skjutsade hem alla och jag, Jimmy och Martin stannade på macken för att tanka våran bil (lånade mammas) men vi hittade inte vart man öppnade tanklocket, vi letade sjukt länge och kände oss väldigt dåliga när vi tillslut fick ge upp och åka utan att ha tankat :P haha, det var pinsamt, Jimmy har körkort och både jag och Martin har klarat både teorin och halkbanan och ändå hittade vi det inte, men men, vi har ju alltid hittat det på andra bilar, det får vi trösta oss med! hehe!

har tyvärr inga bilder från kvällen.

lillbrorsan och en av hans bästa polare


Lillsyrran och hennes kompisar


Johan (l röd tröja) och hans band tre ögon i bäcken


Jag, hemma hos oss.


andra lillsyrran och hennes galna vovve


Här reser de midsommarstången

Älskling!

Ikväll har jag varit hos min Jimmy som bjöd mig på världens godaste middag. Han hade lagat stek med färskpotatis, god sås och god sallad! Tänk att han är så duktig på at laga mat, när vi flyttar ihop så är det han som får står för den biten :p
Det var riktigt härligt att träffa Jimmy igen, vi har inte hunnit ses så mycket på senaste tiden som han jobbar mycket och jag har haft en massa annat för mig. Så ikväll hade vi en toppenkväll och skrattade massor!

Gud vad jag älskar denna kille <3


inte så snygg min, men jag var somrig iaf :)


En bild jag är nöjd med



Blev väldigt nöjd med den här bilden på den gulliga lilla hunden:











(Bildutsnittet ska vara så, jag har valt det med flit)

3:a i rallyt!!!

Franse var bäst, vi kom trea! Gud vad jag älskar min lille plutt.
Om någon läste i hudiksvalls tidning så stog det att det var en stor variatin på storkel på hästarna som var med och att den minsta var 86 cm, den minsta är min lilla Franse :D
Vi kom även på delad 4:e plats i maskeraden med några andra.
Jag är väldigt nöjd efter helgen och längtar redan till nästa rally, men då ska vi vinna ;)
Nu har vi kommit etta, sjua, fjortonde,två och trea i hälsninglands hästrally, har varit med i fem år nu med honom.



 Franse :)

RSS 2.0