Hästrallyt del 1

Ja ni, nu är hälsingslands hästrally dag 1 avklarad efter en del strapatser och oväntade händelser.
Allt började jätte bra tills vi kom till en jobbig stenig skog och märkte att vi hade fått punktering på vagnen, NEJ! Shit! vad gör vi nu? vi är mitt i urskogen i Hassela och har ingen aning om hur man ska kunna förklara vägen för pappa så han ska kunna hjälpa oss. Så då började våran vandringsfärd, vi gick och gick och gick...
efter ett tag kom det en station som vi som tur var klarade galant, men de kunde tyvärr inte hjälpa oss med våran trasiga vagn, så det blev till att fortsäta vandringen...
Efter en lång väg så kom vi äntligen fram till fikastället där en jätte snäll människa försökte ringa någon som kunde hjälpa oss, men ingen kunde. Men funktionärerna sa att det kanske tog en halvtimme eller 45 minuter att gå den sista biten till mål, så vi tänkte att vi skulle klara det och skulle precis fortsätt vandringen när några killar som körde en fin tinker sa till oss att det var alladels för långt att gå, minst en mil till. Shit vad gör vi då?
De här killarna försökte hjälpa oss att komma på hur vi skulle göra, de hade en stor vagn så vi skulle få plats att sitta och ha Franse som handhäst, men vagnen då? Han kan ju inte springa över en mil som handhäst med en punkterad vagn efter sig.
Men då kom några till räddare i nöden, några med två stora arbetshästar och en stor flakvagn, de sa att vi kunde lägga upp vagnen på deras vagn och det gjorde vi, tack och lov!
Så vagnen fick åka med dem och vi åkte ner med de andra killarna och Franse fick springa bakom.

Vad skulle man göra utan alla dessa snälla människor?
Tack för all hjälp vi fick under dagen!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0